Pekingese Forum

Käyttäjien sisäänkirjautuminen
Käyttäjänimi 
 
Salasana 
    Muista minut  
Post Info TOPIC: Kysymyksiä


Member

Tila: Offline
Viestit: 8
Päivämäärä:
Kysymyksiä


Mä en jostain syystä ole päässyt perille siitä, että paljon peke maksaa? Olen nyt nähnyt paljon ilmoituksia, missä ilmoitetaan hinnan olevan 400-600e. Mutta kun keväällä etsiskelin, niin silloin hintahaarukka oli 1000-1400e?

Ja mie haluaisin ihan tämmöisen koiruuden omistajilta kuulla, että minkälainen tämä nyt sitten on luonteeltaan? Kun vaikka lukisi paljonkin "rotumääritelmiä" eri paikoista, niin siltikään niistä ei saa sitä  oikeanlaista käsitystä minkälainen eläin on kyseessä confuse
Ja tästä peke rodusta löytyy muutenkin niin vähän tietoa cry
Mites suhtautuu kissoihin? Vauvoihin/lapsiin?

Entäs se itsepäisyys? Voiko jättää pariksi tunniksi yksin kotiin? itselläni siis sellainen käsitys, että peke on aika itsenäinen eikä ole mikään paikkojen tuhoaja?

Kiitos jo etukäteen, jos joku jaksaa vastailla näihin kysymyksiini.


__________________


Veteran Member

Tila: Offline
Viestit: 57
Päivämäärä:

Rekisteröity peke-pentu maksaa 1000-1500 euroa tänä päivänä. Jos hinta on 400-600 euroa, koira on mitä todennäköisemmin paperiton, eli voi olla ihan mitä tahansa muutakin kuin pekingeesi, luultavasti tuotettu jostain ulkomailta eteenpäin myytäväksi Suomessa, tietoa vanhemmista, pennun elinolosuhteista ym. tuskin on.

Olen kirjoittanut tänne http://www.bluecreeks.net/peke.html vastauksia kysymyksiisi, omia näkemyksiäni pekestä, terveysosion jälkeen siellä on pekestä ja muista koirista jne.

Omat peke-pentuni ovat olleet aivan villeinä lapsiin, niihin ja muihin koiriin pätee pitkälti koiran tottuminen niihin sekä se, miten lapset on "koulutettu" olemaan koiran kanssa. Peket eivät yleensä tuhoa mitään kotona, nyt 8 vuoden jälkeen tuli ekan pekeni lapsenlapsi taloon, se on ollut ainoa, joka on vähän koettanut pöydän kulmaa, ja sekin yleensä kun olen itse kotona ja on loppunut lyhyeen.__________________
Kati Kuula & Blue Creek's Pekingese & Co
www.bluecreeks.net


Member

Tila: Offline
Viestit: 15
Päivämäärä:

Olipa kattavasti tietoa kiinanpalatsikoirasta noilla sivuilla. Siinä kerrottiin noista selkävioista et yksi ehkäisykeino on terveellinen ruokavalio. Onkohan kiinanpalatsikoirilla jotain erityistä mihin kannattaa ruokavaliossa kiinnittää huomiota?

__________________


Member

Tila: Offline
Viestit: 8
Päivämäärä:

No oli kyllä hyvin tietoa! :) __________________


Veteran Member

Tila: Offline
Viestit: 57
Päivämäärä:

Missään nimessä kaikki peket eivät oireile selästään, mutta halusin tuosta kattavan setin, että esim. välilevytyrän oireet olisi helpompi tunnistaa ja koira saisi nopeasti avun.

Selän kannalta tärkeintä lienee, että koira ei ole ylipainoinen ja on hyvässä lihaskunnossa sekä ravinto monipuolista (siitä saa tärkeät vitamiinit ym.). B-vitamiinia voi antaa lisäksi vaikka kuuriluontoisesti, se on vesiliukoista, ylimääräinen tulee pissan mukana pois. Esim. muutama Beko-strong -tabletti viikossa muutamien viikkojen ajan ja välillä taukoa. B-vitamiini tekee hyvää hermoston yleiskunnolle.

Minun mielestä pelkkä kuivamuona, vaikkakin hyvälaatuinen, ei riitä pekingeesille - hengissä ne pysyvät silläkin, mutta harvoin näkee pekeä, joka olisi hyvässä turkissa JA lihaskunnossa pelkällä kuivamuonalla ruokittuna. Monet ovat pelkällä kuivamuonalla liian kuivia (laihoja ja lihaksettomia), koska peke syö usein nappuloita säästeliäästi. Poikkeus tietysti vahvistaa säännön, eiköhän meidän Mimi ja Papagena saisi pidettyä "vahvan" runkonsa yllä vaikka pelkällä kuivamuonalla, jos ei muuta saa :D!

Nämä ovat tietysti ikuisia mielipidekysymyksiä. Meillä on aina kuivamuonaa tarjolla (penturuokaa tai aktiivisen koiran ruokaa, eli vahvaa), pääateria on neuta tai muuten raakaa lihaa, mahaa, riisiä ym. Toiset syövät nappuloita harva se päivä vähän, toiset ehkä kerran viikossa jos sitäkään.__________________
Kati Kuula & Blue Creek's Pekingese & Co
www.bluecreeks.net
Sivu 1 yhteensä 1 sivusta  sorted by
 
Pikaviesti

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi pikaviestiä

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard