Pekingese Forum

Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Trimmatut peket


Member

Status: Offline
Posts: 20
Date:
Trimmatut peket


Tuolta toisesta ketjusta huomasin, että jonkun peke oli saanut lyhyen turkin.
Myös meillä pitkän harkinnan päätteeksi tultiin myös siihen tulokseen, ettei paperiton rescue-peke Doris tarvitse pitkää turkkia kesällä.

Doris kävi siis taannoin trimmaajalla ja kirmailee nyt iloisena huomattavasti lyhytturkkisempana.
DSC06311.jpg
DSC06304.jpg

Olen huomannut turkin lyhentämisen vaikuttaneen Doriksen käytökseenkin. Se on reippaampi liikkumaan ja esimerkiksi agilityharrastuksessa vauhtia on löytynyt hurjasti lisää. Lenkillä ja leikkiessä koira myös läähättää selvästi vähemmän. Lisäksi Doris viihtyy nyt pitempiä aikoja sylissä, kun lyhytturkkisena ei tule niin helposti inhottavan kuuma.
Kaikenkaikkiaan koen siis, että meillä tämä ratkaisu on lisännyt huomattavasti Doriksen elämänlaatua.


Onko muilla kotona trimmattuja pekejä, kuvia tai kokemuksia aiheesta? :)

__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 36
Date:

smileIhanan näköinen tuo Doriksesi! Ai että onkin hyvä idea TUO TRIMMAUS, VARSINKIN KESÄÄ VASTEN!jOKU NYT VOI OLLA TÄSTÄ TIETTY TOISTA MIELTÄ JA NÄYTTELYKOIRAA EI TIETYSTI VOI/KANNATA TRIMMATA, MUTTA ESIM. ITSELLÄNI VOISIN rEISKAN TRIMMAUTTAA -AJATELLEN PELKÄSTÄÄN SEN PAREMPAA OLOA. mITÄHÄN MOKOMA MAKSAA VAI TEITKÖ SEN ITSE? eIHÄN SE SIT OLE ENÄÄ ULJAS "LEIJONAHARJAINEN " PEKE, MUTTA ILOISEMPI, KUN VÄHEMPI LÄÄHÄTTÄÄ, EIKÄ TURKKI SOTKU JOKA RUUSUPUSKAAN!!biggrin

__________________
Heljä Koponen


Member

Status: Offline
Posts: 18
Date:

Niin, se oli vissiin Lyyli, joka innoitti Raksunkin trimmaamaan Doriksensa ;)

Saman huomion olen tehnyt Lyylissä: virtaa on lisää ja tuntuu että kestävyyttäkin (ja anteeksi nyt vain, mutta se on musta paljon kauniimpi kuin siinä karseessa pörrössänsä)__________________


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 36
Date:

Helppiä, please!  Eli otanko vaan turkin ekaksi ihan kylmästi läpi saksilla ja sitten karvakoneella, kun meinasin itse lyhentää?Millainen se karvakone on?Siis käykö ihmisten tukanleikkuri?biggrin

Ettei nyt ihan siis kaverit naura katketakseen!!!!!!__________________
Heljä Koponen


Veteran Member

Status: Offline
Posts: 36
Date:

smileNo nyt on meilläkin Reiska trimmattu eli karvaa lähti tosi paljon, iho oli hilseilevä, mutta kun pesin koirani kokonaan(kiitos Jaanan neuvojen) ja laitoin hoitoaineen, kuivasin hyvin ja harjasin, on Reiska makea ilmestys!Se on muuten musta paitsi mahanalus valkea ja niskassa pitkä, valkea irokeesitöyhtö. Tosi ihana siitä itsestään, sillä läähätys todella väheni, kintut nousee sukkelammin ja mahtuu entiseen koirapetiinsäkin!biggrinVeli-Napoleon vähän virnuilee, mutta se ei ymmärräkään paksuturkkina hyvän päälle!!!!!

__________________
Heljä Koponen


Member

Status: Offline
Posts: 20
Date:

Mä käytin Doriksen kanssa Koiratrimmaamossa Anitta Saleniuksella. Pesu ja trimmaus maksoi 50 euroa. :)
Ollaan käyty siellä aiemminkin vähän hienovaraisemmin lyhentämässä turkkia ja olen joka kerta ollut tosi tyytyväinen palveluun.

Paikka on siis Helsingissä ihan Linnanmäen kupeessa, mutta löytyy netistäkin::
www.koiratrimmaamo.fi

-- Edited by Raksu on Saturday 25th of April 2009 08:55:16 AM

__________________


Member

Status: Offline
Posts: 6
Date:

Moikka,

Mullakin on nyt tuoretta kokemusta trimmaamisesta - leikkasin itse Sulolle lyhyen kesäturkin. No, vähän oli tullut haituvia leikkailtua aikaisemminkin, mutta nyt sitten todella karva lähti. Sulo on 11-kuukautta vanha uros ja karvanlähtö oli jotain aivan käsittämätöntä! Sitä irtosi harjatessa joka päivä sellaisen hedelmäpussillisen verran! Tein sitten sen virheen, että menin pesemään Sulon, se kun oli vähän innostunut lenkillä kieriskelemään luonnosa. Lopputuloksena kokovartalorasta ja ihan kiinni ihossa. Ensin yritimme takunavaajanesteellä yhdestä kohdasta, mutta paras ratkaisu oli alkaa leikkaamana turkkia laattana irti varovasti tyvestä. Saatiin melkein sellainen haarniska irti.

Sulo on nyt tosi onnellinen ja hyppiikin paljon korkeammalle ilmaan. Itsestäni tuntui hassulta ottaa se syliin operaation jälkeen, en edes tajunnut miten paksu turkki oli ennenkuin sain syliini tosi pienen koiran - oikean makkarapötkön!

Olisin ihan valmis kokeilemaan ammattilaistrimmaajaakin joskus, mutta kyllä homma kotonakin sujuu. Ensin saksilla ja sitten ihmisten hiustenleikkauskoneella jollain terällä (ei sillä joka leikkaa kaljuksi). Aikaa meni pari tuntia ja koirannameja aika paljon.

__________________


Member

Status: Offline
Posts: 15
Date:

Dora on saanut myös lyhyen turkin, ei kerran harrastateta näyttelyitä ja tuo on Doralle näin kesäisin mukavampaa. Sit talveksi taas annetaan turkin kasvaa smile Turkki ei ole ehkä niin nätti kuin Doriksella, kun itse oon tarttunut saksiin. (olin ostanut kirpparilta koiran turkinleikkuu koneen, mutta sepä ei leikannutkaan nuin paksua karvaa, niin ei saatukkaan tasoteltua tuota turkkia) Ei oo siis Doran vaan emännän vika et on niin kynityn näköinen :D Ensi kerralla kyllä turvaudutaan trimmaajaan, kunhan semmoinen saadaan jostain käsiin. Reippaampi on nyt kesäkuumilla ollut.

Miten pitkiä lenkkejä teidänä peket jaksaa helteellä kävellä? Dora on kävellyt ehkä n. kilometrin, sit ruvennut heittäytyyn maahan et ei enää kävele eteenpäin, oon saanut kantaa koiran kotia. Nyt joskus lyhempienkin matkojen jälkeen on ruvennut tekee et ei kävele. Liekkö pelleilyäkin tullut jo tuohon kun sylissä on niin helpompi ulkoilla biggrin En oo kuitenkaan viittinyt pakottaa kävelemään jos pieni ei oikeesti jaksa..

-- Edited by Soikku on Tuesday 18th of May 2010 05:46:33 PM

-- Edited by Soikku on Tuesday 18th of May 2010 05:49:43 PM

Attachments
__________________
Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard